ÖVTJ számok

Önálló Vállalkozók Tevékenységi Jegyzéke

562901 Munkahelyi étkeztetés

Ebbe a tételbe tartozik:


- a munkahelyen, intézményben működtetett, főzőkonyhával rendelkező étterem; étel és ital (melegített kész-,
illetve félkész ételek, frissen sült (grillezett) húsok, halak, nyers saláták és zöldségfélék, lángos, sütő- és
édesipari termékek, cukrászati készítmények, kávé és szeszmentes italok) készítése, és azok meghatározott
személyeknek történő kiszolgálása, italértékesítés szeszes ital nélkül (lásd lábjegyzet)
Ide tartozik: az alap-, közép-, felsőfokú iskolai oktatásban részesülő fiataloknak az oktatási intézmény keretei
között biztosított főzőkonyhás étkeztetése, egy adott munkahely (pl. üzem, hivatal vagy sporttelep)
dolgozóinak étkeztetése Lábjegyzet: 133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet, hatályon kívül helyezte: 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet

Nem ebbe a tételbe tartozik:


- a romlandó étel elkészítése viszonteladásra, lásd: 108901
- a romlandó étel kiskereskedelmi értékesítése, lásd: 47 ágazat
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 2020. május 28.
Go to Top