TEÁOR számok

Gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere

1039 Egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás

Ebbe a szakágazatba tartozik:


- a főként gyümölcsöt vagy zöldséget tartalmazó ételek gyártása, a fagyasztott és konzerv készételek kivételével
- gyümölcs, dió és zöldség tartósítása fagyasztással, szárítással, olajban, illetve ecetben tartósítva, konzerválással stb.
- a gyümölcs- és zöldségkészítmény gyártása
- a dzsem, lekvár és étkezési zselé gyártása
- a dió pörkölése
- a diós ételek és tészták gyártása

Ebbe a szakágazatba tartozik még:


- a zöldségből vagy gyümölcsből készült, romlandó, előkészített ételek, úgymint
- saláták: vegyes saláta, csomagolt saláta
- hámozott, összevágott zöldségek
- tofu (szójababsajt)

Ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:


- a pellet, brikett gyártása szójababhulladékból takarmány céljára
- a tisztított dió, mandula, mogyoró, földimogyoró, pisztácia stb. előállítása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:


- a gyümölcs- és zöldséglé gyártása, lásd: 10.32
- a dara és liszt gyártása száraz hüvelyes zöldségből, lásd: 10.61
- a cukrozott (kandírozott) gyümölcs és dió gyártása, lásd: 10.82
- a zöldséges készételek gyártása, lásd: 10.85
- a mesterséges koncentrátum gyártása, lásd: 10.89

Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:


- a gyümölcs és zöldség szárítása a napon, lásd: 01.63
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 2020. május 28.
Go to Top